В Європі фіксується зростання випадків кору: вакцинований - захищений
В Європі фіксується зростання випадків кору: вакцинований - захищений

Поділитися новиною:

В Європі фіксується зростання випадків кору: вакцинований - захищений

Кір є одним із найбільш заразних захворювань людства. До появи вакцин не було жодного способу зупинити поширення хвороби. Щоразу, коли громада піддавалася впливу вірусу, майже всі, хто раніше не був інфікований, заражалися цією хворобою. Багато з тих, хто переніс хворобу мали серйозні ускладнення, такі як пневмонія, глухота або діарея. Багато з них помирали.

КОЛЕКТИВНИЙ ІМУНІТЕТ

Кір швидко передається. Чим більша кількість уразливих людей в суспільстві, тим вищий індивідуальний ризик зараження цією хворобою для кожної окремої людини. Завдяки вакцинації якомога більшої кількості людей, вірусу стає все складніше знаходити і заражати нових індивідів.

ЗАХИСТ ДЛЯ ВСІХ

Завдяки вакцині проти кору кількість нових випадків хвороби в Європейському регіоні ВООЗ зменшилася більш ніж на 90% з 1990-х років. Але вірус усе ще поширюється скрізь, де він може знайти достатньо вразливих людей. Зупинити ланцюжок інфікування можуть лише вакциновані діти та дорослі, адже так ми запобігаємо потенційному потраплянню вірусу у немовлят, які ще не можуть отримати своє щеплення. Також вакцинуючись, ми захищаємо тих людей, які не можуть бути вакциновані через різні протипокази або ослаблену імунну систему.

Аби захистити все суспільство слід мати «колективний імунітет» на рівні принаймні 95% охоплення імунізацією серед населення .

ЯК ПРАЦЮЄ ВАКЦИНА ПРОТИ КОРУ

Вакцина проти кору містить ослаблену форму вірусу, який не викликає захворювання, але навчає імунну систему щепленої людини що робити, якщо її атакує справжній, потенційно смертельний вірус.

Коли людина вакцинується проти кору, імунна система відповідає на щеплення просто як і на будь-яку іншу «зустріч» із вірусом або бактерією, створюючи антитіла для боротьби з конкретною хворобою.

Після вакцинації організм запам'ятовує патоген. Якщо вакцинована людина коли-небудь контактує зі справжнім вірусом кору, потрібні антитіла швидко знищать його ще до того, як він матиме можливість зробити людину хворою.

Для деяких захворювань може знадобитися більше ніж одна доза вакцини або бустерні дози в подальшому житті аби забезпечити повний і тривалий захист. Від кору потрібно мати 2 дози вакцини аби забезпечити стійкий імунітет проти цього захворювання.

Надолужте будь-які пропущені дози! Для найкращого захисту проти кору необхідно мати 2 дози.

 

#ВакциниПрацюють,

аби захистити вас та людей поруч!

Web-адреса: lml.lubotin-rada.gov.ua/news/id/9746 | Переглядів: 72Дата публікації: 12:29 09.05.2023
Директор

Олена Кандаурова

Фінансова звітність
Пошук