ЦИСТИТ: ЦЕ НЕ ТОМУ, ЩО ВИ СИДІЛИ НА ХОЛОДНОМУ
ЦИСТИТ: ЦЕ НЕ ТОМУ, ЩО ВИ СИДІЛИ НА ХОЛОДНОМУ

Поділитися новиною:

ЦИСТИТ: ЦЕ НЕ ТОМУ, ЩО ВИ СИДІЛИ НА ХОЛОДНОМУ

Умови війни для багатьох асоційовані з переохолодженням, зайвою вологістю та не завжди належними можливостями для особистої гігієни. А ці фактори зокрема можуть спричиняти скарги на здоров’я сечостатевої системи. У цьому сенсі людей може непокоїти: дискомфорт, печіння, біль під час сечовипускання; неприємні відчуття внизу живота над лобком; підвищення температури; зміна кольору сечі тощо.

Перше, що варто запам’ятати: просте сидіння на холодній поверхні не провокує розвиток циститу чи пієлонефриту (запалення видільної системи нирок). Хоча значне переохолодження дійсно може стати поштовхом до розвитку патологічного процесу, якщо бактеріальна флора потрапила в сечовивідні шляхи.

Іншим важливим фактом є те, що зовсім не кожен випадок болючості при сечовипусканні необхідно лікувати антибіотиками. Якщо скарги обмежуються цим, і у вас немає підвищеної температури, сеча не змінила колір, то переважно достатньо простих заходів:

  • пити більше рідини;
  • при вираженому больовому синдромі застосувати парацетамол чи ібупрофен.

Ймовірно, симптоми пройдуть за кілька днів. Проте якщо стан продовжує погіршуватися, з’являється лихоманка та наростає біль у попереку, варто проконсультуватися з лікарем для призначення оптимальної терапії. 

Окрім уникнення переохолоджень, профілактика циститу — це дотримання гігієни статевих органів. Інфекція полюбляє починатися знизу та підніматися сечовивідними шляхами, тому варто запобігати їй на самому початку.

 

https://www.phc.org.ua/news/cistit-ce-ne-tomu-scho-vi-sidili-na-kholodnomu?fbclid=IwAR3MpWiuMBziV9ZBeFc0QwgBe9847Bs6RqhTK-WsdY1fQi84S-i9TUUSLWA

Web-адреса: lml.lubotin-rada.gov.ua/news/id/8901 | Переглядів: 190Дата публікації: 15:55 10.08.2022
Директор

Олена Кандаурова

Фінансова звітність
Пошук