Як отримати консультацію вузького спеціаліста у воєнний час?
Як отримати консультацію вузького спеціаліста у воєнний час?

Поділитися новиною:

Як отримати консультацію вузького спеціаліста у воєнний час?

Якщо вам потрібна консультація вузького спеціаліста — кардіолога, ендокринолога, невролога тощо, — не відкладайте візит. Для запису до потрібного вам лікаря достатньо двох кроків.

1. Отримати направлення
    Направлення виписує сімейний лікар або лікуючий лікар, який вважає, що потрібне залучення фахівця іншої спеціалізації.
Якщо ви переїхали і фізично не можете відвідати лікаря, щоб отримати направлення, ви можете звернутись до нього телефоном або через месенджер. Лікар випише направлення дистанційно, якщо має доступ до Електронної системи охорони здоров’я.
Або, якщо ви переїхали, направлення можна отримати у сімейного лікаря, який працює в найближчому закладі первинної медичної допомоги, який має договір з НСЗУ.  Укладати нову декларацію не потрібно. Запишіться на прийом, надайте свої дані та дані сімейного лікаря, з яким укладена декларація, розкажіть лікарю, що вас турбує. 


2. Знайдіть лікарню, де працює потрібний вам спеціаліст
   Отримати безоплатну медичну допомогу можна у будь-якій лікарні, яка уклала договір з НСЗУ на відповідний пакет послуг. З направленням можна звернутись до лікаря в будь-якому регіоні та в будь-якому закладі.  


   Якщо не знаєте, де знайти потрібного спеціаліста, зателефонуйте в контакт-центру НСЗУ за номером 16-77. Перед візитом зателефонуйте в обрану лікарню і уточніть, чи є там потрібні спеціалісти, запишіться на прийом. Або запишіться онлайн через медичну інформаційну систему, якщо лікарня це дозволяє.


????Від початку війни багато лікарів почали надавати консультації онлайн. Якщо ви фізично не можете дістатись до лікаря, спробуйте отримати онлайн-консультацію. Про онлайн-консультації можна дізнатися на сайті лікарні або телефоном. Також таку можливість надають деякі медичні інформаційні системи.


У разі раптового погіршення стану важливо знайти можливість відвідати лікаря особисто. 
????Нагадуємо, що без направлення можна звернутись до наступних фахівців: гінеколога, зокрема дитячого; психіатра; нарколога; стоматолога; фтизіатра; лікаря, у якого під наглядом перебуває пацієнт із хронічними захворюваннями.


Джерело: Національна служба здоров'я Україна

Web-адреса: lml.lubotin-rada.gov.ua/news/id/8799 | Переглядів: 351Дата публікації: 10:32 24.06.2022
Директор

Олена Кандаурова

Фінансова звітність
Пошук