Як підготуватися до ультразвукової діагностики?
Як підготуватися до ультразвукової діагностики?

Поділитися новиною:

Як підготуватися до ультразвукової діагностики?

УЗД – це спосіб візуалізації внутрішніх органів, кровоточу та кровоносних судин. Дана процедура вимагає особливої підготовки, в залежності від того, дослідження якого органу проводитиметься. Отже, поговоримо трохи про підготовку до обстеження:

Підготовка до УЗД органів черевної порожнини, сечостатевої системи

Алгоритм підготовки до даного виду обстеження напряму залежить від харчового раціону людини, спрямованого на недопущення здуття та підвищеного газоутворення. За добу до ультразвукової діагностики не варто:

  • Вживати кисломолочні продукти, чорний хліб, квасолю, горох, свіжі овочі та фрукти, алкоголь, газовану воду, солодощі;
  • Дослідження бажано робити натщесерце та виключити ранкове вживання медичних препаратів (в разі дослідження органів черевної порожнини), Легко повечеряйте напередодні. Якщо дослідження призначене в другій половині дня, вранці допускається легкий сніданок не пізніше ніж за 6-8 годин до дослідження.
  • Перед ультразвуковим дослідженням сечового міхура, передміхурової залози необхідно випити 1-1,5 л води та мати повний сечовий міхур.

Підготовка до УЗД молочних залоз

Для отримання точного результату УЗД, варто зважати на день проведення процедури. Ультразвукове дослідження молочних залоз бажано робити у першій половині циклу. Якщо жіночий цикл становить 28 днів, то дослідження краще робити з 5 по 10 день циклу, якщо понад 28 днів – з 7 по 14 день циклу. Під час клімаксу, вагітності або годування грудьми, УЗД проводиться у будь-який день. Якщо пацієнтка має болі у грудях та підвищену температуру  - діагностика робиться невідкладно.

 

Не вимагають особливої підготовки дослідження щитоподібної залози, суглобів, м’яких тканин, судин та серця, зокрема.

Нагадуємо, в поліклініці Люботинської міської лікарні працюють два лікаря УЗД – Коржукова Олена Миколаївна (лікар працює у понеділок, середу та п’ятницю) та Дмитращук-Гіз Олена Петрівна (графік роботи – вівторок, четвер та субота). Прийом проводиться за попереднім записом – 073-15-15-100 та за наявності направлення від сімейного або лікуючого лікаря.

Бажаємо здоров’я!

Web-адреса: lml.lubotin-rada.gov.ua/news/id/8767 | Переглядів: 154Дата публікації: 17:04 14.06.2022
Директор

Олена Кандаурова

Фінансова звітність
Пошук