Додаткова та ревакцинальна доза вакцини від SARS-CoV-2
Додаткова та ревакцинальна доза вакцини від SARS-CoV-2

Поділитися новиною:

Додаткова та ревакцинальна доза вакцини від SARS-CoV-2

РЕВАКЦИНАЛЬНА (бустерна) доза – доза, що вводиться з метою посилення імунної відповіді/ефективності вакцини, що згасає з плином часу. ДОДАТКОВА доза – це доза, яку вводять, щоб убезпечити людей, у яких через важкі хвороби дві дози вакцини можуть не дати належного захисту: - люди з різними видами раку крові (лейкоз, лімфоми, мієломи, гематологічні злоякісні пухлини тощо); - люди з ВІЛ-інфекцією; - люди після трансплантації органів, трансплантації стовбурових клітин; - люди з аутоімунними захворюваннями, які отримують імуносупресивну або імуномодулюючу терапію; - люди після хіміотерапії або променевої терапії; люди, які отримували високі дози стероїдів з будь-якої причини за місяць до вакцинації.

Як пояснює завідувачка поліклініки Люботинської міської лікарні Вікторія Павлюченко, вводити БУСТЕРНУ дозу вакцинованим особам рекомендується за таким алгоритмом:
      •  якщо після вакцинації пройшло 6 місяців, але бажано – до 9 місяців;
      • для осіб, які віднесені до групи ризику за професійною ознакою (медичні працівники, працівники будинків інтернатного типу) рекомендувати отримати РЕВАКЦИНАЛЬНУ дозу щонайменше через 6 місяців після первинної вакцинації проти COVID-19.
     
        Для імуноcкомпрометованих – залишається рекомендованою ДОДАТКОВА доза на 28й день після основного курсу щеплень, без продовження терміну дії сертифіката.
         Бустерну вакцинацію рекомендовано проводити м-РНК вакцинами Spikevax (Moderna) та Comirnaty (Pfizer), незалежно від типу попередньої вакцини. 

Отримання РЕВАКЦИНАЛЬНОЇ дози передбачає видачу документів про вакцинацію, які будуть чинними 270 днів, рахуючи від дати останнього щеплення проти COVID-19:
        • COVID-сертифіката (буде вказано дозу 3/3, дату вакцинації бустерною дозою, відповідно до специфікації COVID-сертифікатів ЄС);
        • Міжнародного свідоцтва про вакцинацію (будуть перелічені усі дози вакцинації проти COVID-19 ).
 
   Запрошуємо вас, шановні пацієнти, за отриманням БУСТЕРНОЇ та ДОДАТКОВОЇ доз до пункту щеплення, який розташований у поліклініці КНП « Люботинська міська лікарня », перший поверх, біля рентген-кабінету.
   Отримати додаткову інформацію та записатися на вакцинацію ви можете, зателефонувавши до нашого call- центру, - 073-15-15-100.

Бажаємо здоров'я!

Web-адреса: lml.lubotin-rada.gov.ua/news/id/8004 | Переглядів: 163Дата публікації: 10:24 04.01.2022
Директор

Олена Кандаурова

Фінансова звітність
Пошук