Що зроблено за рік...
Що зроблено за рік...

Поділитися новиною:

Що зроблено за рік...

За традицією, всі підбивають підсумки року – важкі, легкі, важливі та не дуже. Ми також завершили цей рік – поступово, крок за кроком втілюючи нове, модернізуючи те, що вже маємо, методом проб – вдалих та не дуже.

За словами головного лікаря Люботинської міської лікарні Олени Кандаурової, при ухваленні рішень вона завжди керується статистикою - менеджментський підхід дозволяє використовувати обладнання з максимальним ефектом:

"Звісно, для популізму, для "галочки" можна купити багато чого. Мене, як менеджера, в першу чергу хвилює ефект від придбання - наскільки це обладнання буде використовуватися в роботі. Тож при купівлі того чи іншого апарату завжди проводимо з керівниками відділень аналіз - кількість пацієнтів, що потребують тієї чи іншої послуги, ефективність використання. Тож наші новинки не простоюють - активно працюють для покращення стану здоров'я наших пацієнтів", - каже Олена Василівна. Отже, до вашої уваги сьогодні ТОП цьогорічних оновлень, які стали у нагоді нашим пацієнтам:

 

  1. Холтер в терапію

У лютому, співпрацюючи з НСЗУ, Люботинська міська лікарня придбала апарат для добового моніторування артеріального тиску ВАТ 41-2 (Холтер). Традиційні разові вимірювання не завжди відображають дійсний рівень АТ,в результаті складно підібрати лікарські препарати та адекватно оцінити антигіпертензивну ефективність.

 

Дане обстеження можна безкоштовно пройти в умовах терапевтичного відділення нашої лікарні за направленням сімейного або лікуючого лікаря.

  1. Лапароскопічний комплекс в хірургію

У березні цього року у відділенні хірургії встановлено та працює найсучасніше лапароскопічне обладнання. Лапароскопічна хірургія забезпечує доступ до внутрішніх органів без широких розрізів черевної стінки. Такий вид операцій проводиться введенням в зону патології ендовідеокамери та спеціальних інструментів через невеликі розрізи: від 5 мм до 12 мм.

 

  1. Лабораторне обладнання в поліклініку

На початку травня Люботинська міська лікарня придбала комплект обладнання для проведення досліджень методом імуно-ферментного аналізу (ІФА). Наразі нашою клініко-діагностичною лабораторією виконуються дослідження на наявність імуноглобулінів М,G, а також – на визначення простат-специфічного антигену (ПСА).

 

  1. Електрокардіограф в терапію

Електрокардіограф ЮКАРД 100 застосовується як окремо, так і в складі телеметричного комплексу, для діагностики серцевої діяльності пацієнтів всіх вікових груп.

Основні можливості приладу:

  • Одночасна реєстрація 12 ЕКГ відведень
  • Реєстрація ЕКГ у пацієнтів із кардіостимулятором
  • Запис ЕКГ в енергонезалежну пам’ять
  • Друк ЕКГ в ручному та автоматичному режимі, на вбудованому термопринтері
  • аналіз  ЕКГ  пацієнта  у  вигляді  таблиці 
  • візуалізація на кольоровому дисплеї
  • запис, друк та візуалізація ЕКГ разом з інформацією про пацієнта.
  •  
  1. Кардіодефібрилятор в реанімацію

Апарат був закуплений у липні. Він автоматично налаштовує енергію, автоматично відміняє розряд, якщо ритм пацієнта змінився, запам’ятовує і відображає інформацію з екрана монітора у вбудованій енергонезалежній пам’яті (далі в архів), вміст архіву можна подивитися на екрані кардіомонітора або на моніторі персонального комп’ютера.

  1. Апарат ШВЛ ЮВЕНТ-Т в реанімацію

У липні Люботинська міська лікарня закупила та  ввела в експлуатацію  новий апарат ШВЛ ЮВЕНТ-Т. Закупка проводилась коштом НСЗУ. Потреба в оновленні саме цього обладнання була дуже нагальною.

Також в рамках обласного конкурсу «Ефективна медицина в громаді», де наша лікарня стала одним з переможців, було закуплено ще один апарат ШВЛ ЮВЕНТ-Т. Гроші виділені з обласного та місцевого бюджетів, а також частково – з бюджету Люботинської міської лікарні.

  1. Кисневі концентратори в реанімацію та денний стаціонар

Кисневі концентратори «БІОМЕД» JAY-10, JAY-20 можуть під’єднуватися до апаратів ШВЛ, наркозних апаратів в якості альтернативного джерела кисню.

 

  1. Новенький відеогастроскоп в поліклініку

У листопаді закуплений та введений в експлуатацію апарат ендоскопічної візуалізації для гастроскопії. Закупівля проводилась за рахунок коштів НСЗУ. Сучасний апарат дозволяє більш детально та якісно проводити обстеження з відображенням слизових оболонок та порожнини шлунку, стравоходу, дванадцятипалої кишки. Метод дозволяє не тільки візуалізувати, а й проводити забір матеріалу для подальшого аналізу. У 2022 році Люботинською міською лікарнею буде надватися послуга в рамках пакету НСЗУ Езофагогастродуоденоскопія.

Приєднані документи:

слайд апарати ШВЛ слайд відеогастроскоп слайд електрокардіограф слайд кардіодефібрилятор слайд кисневі концентратори слайд лабораторне обладнання слайд Лапароскопія слайд холтер
Web-адреса: lml.lubotin-rada.gov.ua/news/id/7893 | Переглядів: 170Дата публікації: 11:38 17.12.2021
Директор

Олена Кандаурова

Фінансова звітність
Пошук