Передбачати, готуватися та реагувати на кризи - Всесвітній день безпеки та здоров'я на роботі
Передбачати, готуватися та реагувати на кризи - Всесвітній день безпеки та здоров\

Поділитися новиною:

Передбачати, готуватися та реагувати на кризи - Всесвітній день безпеки та здоров'я на роботі

Через пандемію COVID-19 уряди країн, роботодавці, працівники та населення в цілому зіштовхнулися з безпрецедентними викликами, пов’язаними з вірусом SARS-CoV-2, та численними наслідками, які він спричинив у сфері праці.

Щороку 28 квітня в Україні відзначають День охорони праці,. За рекомендацією Міжнародної організації праці девіз заходу в цьому році «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи безпеки та здоров’я на роботі (БЗР)».

Цей день буде присвячений стратегіям зміцнення національних систем безпеки та здоров’я на роботі (БЗР), спрямованим на посилення стійкості та протидії нинішнім і майбутнім кризам з урахуванням набутого досвіду.

Пандемія COVID-19 вплинула майже на всі аспекти сфери праці – від ризику передавання вірусу на робочих місцях до ризиків щодо безпеки та здоров’я на роботі (БЗР), що виникли внаслідок ужиття заходів з ослаблення поширення вірусу. Масштабний перехід на дистанційну роботу, створив, багато можливостей для працівників, але викликав потенційні ризики щодо БЗР, зокрема психосоціальні ризики та ризики насильства.

У 2021 році Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі присвячений залученню потенціалу елементів системи безпеки та здоров'я на роботі, визначених у Конвенції 2006 року про основи, що сприяють безпеці та  здоров’ю на роботі, №187. У доповіді до Всесвітнього дня висвітлено питання про те, як, нинішня криза демонструє важливість зміцнення систем БЗР, включно зі службами безпеки та охрони здоров՚я на роботі, як на національному рівні, так і на рівні підприємств.

Web-адреса: lml.lubotin-rada.gov.ua/news/id/6207 | Переглядів: 264Дата публікації: 08:29 27.04.2021
Директор

Олена Кандаурова

Фінансова звітність
Пошук