Що таке гістероскопія?
Що таке гістероскопія?

Поділитися новиною:

Що таке гістероскопія?

Деякі процедури, які спрямовані на виявлення або лікування хвороб, викликають страх пацієнтів тільки однією своєю назвою… Натомість, саме пильність до свого здоров’я є запорукою якості життя.

Гістероскопія це метод візуального дослідження стінок порожнини матки і цервікального каналу за допомогою спеціальної тонкої трубки з відеокамерою.

В яких випадках пацієнтці необхідно пройти обстеження?

Гінеколог може призначити гістероскопію за наступними показаннями:

Гіперплазія ендометрію;

Підозра на міому;

Аденоміоз;

Маткові кровотечі;

Вагітності, що завершувались викиднями;

Підозра на онкозахворювання;

Порушення менструального циклу;

Внутрішньоматкові синехії (спайки);

Поліпи.

Процедура є безболісною та нетравматичною, проводиться під анестезією. Напередодні лікар надасть всі необхідні рекомендації щодо підготовки та дотримання режиму після проведення дослідження. За допомогою візуального обстеження лікар акушер гінеколог в режимі реального часу може оцінити стан матки та підтвердити або спростувати попередній діагноз, взяти матеріал для проведення біопсії.

Довідково: з травня по липень нашими лікарями акушер-гінекологами пацієнткам було проведено гістероскопічне обстеження та своєчасно виявлено три випадки патології, що потребували подальшого лікування. На даний час всі пацієнтки проходять відповідне медикаментозне лікування.

За наявності скарг на самопочуття, звертайтеся до лікаря акушер гінеколога. В Люботинській міській лікарні прийом пацієнток здійснюють лікарі акушер гінекологи Іраїда Белєвцова та Катерина Гриценко. Прийом ведеться за попереднім записом (073-15-15-100) з понеділка по суботу, електронне направлення до гінеколога непотрібне.

Бажаємо здоров’я!

 

Web-адреса: lml.lubotin-rada.gov.ua/news/id/11230 | Переглядів: 33Дата публікації: 14:50 17.07.2024
Директор

Олена Кандаурова

Фінансова звітність
Пошук