Коли потрібно робити електроенцефалографію?
Коли потрібно робити електроенцефалографію?

Поділитися новиною:

Коли потрібно робити електроенцефалографію?

Електроенцефалографія або ЕЕГ це діагностичний тест, який фіксує біоелектричну активність мозку.

ЕЕГ-дослідження дозволяє діагностувати захворювання нервової системи та відстежувати їхній перебіг, а також оцінювати ефективність лікування.

ЕЕГ лікар може призначити у випадках:

  • епілепсії або підозри на неї;
  • порушення сну;
  • зміни свідомості;
  • частих головних болях невизначеного походження;
  • захворювань нервової системи;
  • частих втрат свідомості;
  • отруєнь нейротоксинами.

ЕЕГ також може призначатися за підозри на інфекцію нервової системи, у пацієнтів після інсульту, за травматичних уражень центральної нервової системи тощо.

Як відбувається дослідження?

Метод дослідження полягає в розташуванні спеціальних електродів на поверхні голови у відповідному порядку та на певній відстані один від одного. Діагностика проводиться у стані спокою (з заплющеними очима) та в активній фазі (вас можуть попросити швидко та глибоко дихати). Проведення діагностики займає близько 30 хвилин.

Як отримати послугу безкоштовно?

В Люботинській міській лікарні ЕЕГ проводиться безкоштовно в межах Програми медичних гарантій. Для цього необхідно отримати е-направлення від сімейного або лікуючого лікаря (зокрема, невропатолога).

Маючи направлення, необхідно зателефонувати до нашого колл-центру (073-15-15-100) та записатися на прийом.

Прийти на прийом відповідно до призначеного часу.

Зважайте, що протягом доби перед проведенням ЕЕГ не можна приймати препарати, що стимулюють або пригнічують центральну нервову систему, наприклад, седативні або снодійні засоби. За добу до обстеження необхідно виключити алкоголь і напої, що містять кофеїн.

Результат дослідження вноситься лікарем функціональної діагностики до електронної системи охорони здоров’я та доступний лікарю, який скерував на обстеження. Маючи результат дослідження та спираючись на загальну клінічну картину, лікуючий лікар обов’язково надасть рекомендації щодо подальшого лікування або, можливо, додаткового обстеження.

Бажаємо здоров’я!

 

Web-адреса: lml.lubotin-rada.gov.ua/news/id/11229 | Переглядів: 47Дата публікації: 14:48 17.07.2024
Директор

Олена Кандаурова

Фінансова звітність
Пошук