Онко скринінг: коли варто перевірити своє здоров’я
Онко скринінг: коли варто перевірити своє здоров’я

Поділитися новиною:

Онко скринінг: коли варто перевірити своє здоров’я

Війна вносить свої корективи у всі сфери нашого життя, зокрема, боляче відбивається на здоров’ї. В умовах стресу ми не завжди можемо звернути увагу на попереджувальні дзвіночки, а пропустити важливий для лікування час можна дуже швидко.

Згідно оцінок Всесвітньої організації охорони здоров’я, на нас чекає зростання захворюваності на рак. Найпоширенішими видами раку в організації називають рак молочних залоз у жінок, колоректальний рак, рак простати та рак шлунку.

Мінімізувати фактори ризику можна веденням здорового способу життя, зокрема, та регулярно проходячи профілактичні обстеження.

Так, в Люботинській міській лікарні ви завжди можете пройти наступні обстеження:

- Мамографію;

- Аналіз на визначення простат-специфічного антигену (ПСА) для чоловіків;

- Аналіз калу на приховану кров;

- Колоноскопію;

- Гістероскопію;

- Езофагогастродуоденоскопію.

Аби пройти обстеження ви можете звернутися до свого сімейного лікаря та отримати направлення на профілактичне обстеження, згідно вікової категорії (зазвичай після 40 (мамографія, колоноскопія)-50 років (ПСА, езофагогастродуоденоскопія, аналіз калу на приховану кров).

Особливо важливо своєчасно звернутися до лікаря, якщо ви відчуваєте болі в спині, животі, маєте часте сечовипускання, закрепи чи проноси, дискомфорт у грудях, стрімко втрачаєте вагу, часто відчуваєте печію чи нудоту, відчуваєте біль, виявили ріст, ущільнення в молочній залозі при пальпації – це привід для детальної діагностики здоров’я.

За направленням сімейного або лікуючого лікаря вся діагностика із зазначеного вище переліку буде для пацієнта безкоштовною. Вам необхідно лише звернутися з направленням до нашого колл-центру (073-15-15-100) та записатися на прийом.

Будьте уважними до власних відчуттів.

Бажаємо здоров’я!

Web-адреса: lml.lubotin-rada.gov.ua/news/id/11221 | Переглядів: 78Дата публікації: 14:38 09.07.2024
Директор

Олена Кандаурова

Фінансова звітність
Пошук