Що потрібно знати про рак простати?
Що потрібно знати про рак простати?

Поділитися новиною:

Що потрібно знати про рак простати?

Рак простати - злоякісне новоутворення, що розвивається з епітелію передміхурової залози, вважається одним із найбільш поширених онкологічних захворювань серед чоловіків.

Якщо рак простати виявити на ранній стадії, то шанси на успішне лікування хвороби дуже високі. Втім, на ранній стадії вона протікає майже безсимптомна.

Якщо чоловік помічає наступні симптоми:

  • Проблеми із сечовипусканням або часті позиви в туалет;
  • Кров у сечі та спермі,
  • Значне схуднення,
  • Біль у спині, тазу, стегнах,
  • Труднощі з ерекцією, -

Це привід звернутися до лікаря. А якщо ви маєте ожиріння, вік понад 50 років або родичів, що мали в анамнезі рак простати – це додатковий привід перевірити своє здоров’я!

Як діагностується хвороба?

У першу чергу, проводиться пальцеве ректальне обстеження та аналіз на простат специфічний антиген (ПСА). Якщо показники ПСА підвищені, лікуючий лікар скерує пацієнта на УЗД передміхурової залози, яке дозволить визначити наявність та розмір новоутворення, а також інші патологічні ознаки.

Як запобігти хворобі?

З метою профілактики важливо дотримуватися активного та здорового способу життя, вести регулярне статеве життя для попередження застійних явищ в простаті, своєчасно лікувати наявні захворювання сечостатевої системи. А після 50 років чоловікам важливо здавати 1 раз на рік аналіз на визначення простат специфічного антигену.

У нашому лікувальному закладі ви можете здати аналіз на визначення ПСА як у разі підозри на захворювання, так і з метою профілактики.

Забір крові проводиться щовівторка та щоп’ятниці, за попереднім записом (073-15-15-100). За наявності електронного направлення від сімейного або лікуючого лікаря послуга буде безкоштовною.

 

Бажаємо здоров’я!

Web-адреса: lml.lubotin-rada.gov.ua/news/id/11191 | Переглядів: 63Дата публікації: 12:35 22.05.2024
Директор

Олена Кандаурова

Фінансова звітність
Пошук