ПРО ВАЖЛИВІСТЬ ПРОФІЛАКТИЧНИХ МЕДОГЛЯДІВ
ПРО ВАЖЛИВІСТЬ ПРОФІЛАКТИЧНИХ МЕДОГЛЯДІВ

Поділитися новиною:

ПРО ВАЖЛИВІСТЬ ПРОФІЛАКТИЧНИХ МЕДОГЛЯДІВ

У повсякденному житті кожній людині необхідно розуміти всю важливість регулярного медичного огляду, оскільки бездіяльність може призвести до небажаних наслідків.

Програмою медичних гарантій передбачено, серед іншого, профілактичне обстеження з метою ранньої діагностики новоутворень. Зокрема, це 6 видів досліджень, що проводяться з профілактичною метою за віковим критерієм:

Мамографія – обстеження молочних залоз, для жінок віком 40+;

Гістероскопія – обстеження матки, для жінок віком 50+;

Езофагогастродуоденоскопія – обстеження стравоходу і шлунку, для пацієнтів віком 50+;

Колоноскопія – обстеження товстого кишківника, від 40 років та старше;

Цистоскопія – обстеження сечового міхура, для пацієнтів віком 50+;

Бронхоскопія – обстеження трахеї та бронхів, від 50 років.

Варто відзначити, що за показаннями ці обстеження можуть проводитися в будь-якому віці. Втім, з метою профілактики, це необхідно робити принаймні 1 раз на два роки, що стосується колоноскопії, то за відсутності скарг у пацієнта, дану процедуру можна робити 1 раз на 5 років.

Нагадуємо, що в Люботинській міській лікарні ви можете пройти обстеження: мамографія, езофагогастродуоденоскопія, колоноскопія. Правила отримання медичної допомоги за Програмою медичних гарантій для всіх однакові. Аби обстеження було безкоштовним, необхідно мати електронне направлення від сімейного або лікуючого лікаря. Записатися на прийом можна за номером 073-15-15-100.

Якщо для проведення процедури необхідна спеціальна підготовка, на прийомі лікар розкаже, як її провести найефективніше та призначить дату проведення процедури.

Принагідно нагадуємо, що дбати про своє здоров’я необхідно не лише шляхом проходження медичного огляду. Дотримуйтеся правил здорового способу життя: правильно харчуйтеся, будьте фізично активними, стежте за режимом  сну, вакцинуйтеся, виконуйте правила загальної гігієни та безпечного сексу.

Бажаємо здоров’я!

Web-адреса: lml.lubotin-rada.gov.ua/news/id/10879 | Переглядів: 62Дата публікації: 12:44 22.02.2024
Директор

Олена Кандаурова

Фінансова звітність
Пошук