Люботинська міська лікарня включена до спроможної мережі закладів охорони здоров'я Харківщини
Люботинська міська лікарня включена до спроможної мережі закладів охорони здоров\

Поділитися новиною:

Люботинська міська лікарня включена до спроможної мережі закладів охорони здоров'я Харківщини

Відповідно до п.6 ПОРЯДКУ функціонування госпітальних округів і госпітальних кластерів та встановлення їх меж, що затверджений Постановою КМУ №174 від 28.02.2023, наш заклад визнаний ЗАГАЛЬНИМ закладом охорони здоров'я.

Такий заклад надає медичну допомогу населенню територіальної громади або декількох громад у госпітальному кластері, за критеріями:

  • задоволення потреб населення відповідно до мінімального (базового) переліку напрямів медичного обслуговування (оптимальним визначається медичне обслуговування понад 40 тис. осіб);
  • доступність до напрямів медичного обслуговування;
  • транспортна доступність;
  • фінансова стійкість закладу охорони здоров'я.
     

Що зміниться для пацієнта?

Агоритм отримання медичної допомоги для пацієнта не зміниться. Коли мова іде про планове лікування, то, маючи направлення, пацієнт має право самостійно обирати лікаря і медзаклад, у якому хоче лікуватися, якщо заклад надає медичну допомогу за потрібним напрямом. Для екстренних випадків діятимуть відповідні маршрути щодо надання медичної допомоги, згідно вимог чинного законодавства.


Чому це важливо для закладу?

Лікарні, що не потрапили до спроможної мережі закладів охорони здоров'я, зможуть надалі функціонувати та взаємодіяти з НСЗУ. Втім проводити модернізацію, закуповувати обладнання, утримуватися загалом зможуть тільки коштом місцевих бюджетів. Саме до лікарень, що сформували спроможну мережу, пріоритетно будуть спрямовані фінансові та матеріально-технічні ресурси держави у сфері охорони здоров'я, які значно обмежені у війну.

Дякуємо колективу Люботинської міської лікарні за стійку працю та спрямованість на досягнення результатів!

Примітка: Постанова КМУ № 174 від 28.02.2023 визначає механізм функціонування госпітальних округів і госпітальних кластерів та встановлення їх меж та механізм визначення надкластерних, кластерних, загальних та інших видів закладів охорони здоров’я, що входять до спроможної мережі закладів охорони здоров’я відповідного госпітального округу.

 

Web-адреса: lml.lubotin-rada.gov.ua/news/id/10310 | Переглядів: 97Дата публікації: 13:17 10.10.2023
Директор

Олена Кандаурова

Фінансова звітність
Пошук